Voetbalclub sv BLC in ’s Hertogenbosch maakt gebruik van een Draintalent-bodemmanagementsysteem. Deze installatie zuigt op regenachtige dagen overtollig water uit de grasmat. Henrie Bekkers van Gemeente ‘s-Hertogenbosch deelt tijdens Grasmannen Live zijn praktijkervaringen.

Sinds drie jaar is een veld van voetbalclub sv BLC op sportpark De Meerendonk in ’s Hertogenbosch (NB.) voorzien van de Draintalent-installatie. Dit systeem zuigt niet alleen water weg uit de bodem. Op droge dagen kun je via het slangenstelsel ook water aan het gras geven. Hoe werkt het systeem? Is het voor elke amateurclub geschikt? Wat zijn de voordelen? En welke verbeterpunten zijn er nog? Tijdens de studiedag Grasmannen Live vertelt Henrie Bekkers, manager buitensportaccommodaties van gemeente ’s-Hertogenbosch, wat zijn ervaringen zijn.

Studiedag

Tijdens Grasmannen Live vertellen verschillende aannemers, ingenieurs en gemeentes hoe zij sportvelden bestand maken tegen weersextremen. Daarbij delen de sprekers de praktijkervaringen die zij hebben opgedaan met onder meer het Draintalent-bodemmanagementsysteem en verschillende bodemsensoren. De studiedag vindt donderdag 24 oktober 2024 plaats op de KNVB Campus in Zeist (Ut.). Tijdens Grasmannen Live is er ook de mogelijkheid om de KNVB Campus te bekijken.