Hoe kun je zelf inschatten of het gaat regenen? Hendrik-Jan Buist is wolkenspecialist en legt tijdens studiedag Grasmannen Live uit hoe je zelf het weer kunt voorspellen door goed naar de wolken en lucht te kijken.

Om te achterhalen wat het weer wordt, worden apps zoals Buienradar en Weeronline nauwlettend in de gaten gehouden. Maar ook die handige apps zitten er weleens naast. Gelukkig kun je ook veel informatie over het weer uit de natuur halen. Tijdens Grasmannen Live legt Hendrik-Jan Buist van de Vereniging voor Weerkunde en Klimatologie uit welke weersinformatie je uit de wolken en lucht kunt aflezen.

Weersextremen

Hendrik-Jan Buist is één van de sprekers tijdens Grasmannen live. Tijdens deze studiedag vertellen verschillende aannemers, ingenieurs en gemeentes hoe zij sportvelden bestand maken tegen weersextremen. Daarbij delen de sprekers de praktijkervaringen die zij hebben opgedaan met onder meer het Draintalent-bodemmanagementsysteem. De studiedag vindt donderdag 24 oktober 2024 plaats op de KNVB Campus in Zeist (Ut.). Tijdens Grasmannen Live is er ook de mogelijkheid om de KNVB Campus te bekijken.